Yleisölle

EnduroGP Prime Stadium 2023 banneri

Päätapahtumapaikka on Komostenkylän morocross rata-alue. Kaksi erikoiskoetta ajetaan sen välittömässä läheisyydessä, jossa myös varikko ja huollot. Kolmas erikoiskoe ajetaan kirkonkylän läheisyydessä.

Pääsyliput tapahtumaan 25 € / päivä. Kolmen päivän kisaranneke 40 €. Alle 12 vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa. Lippuja voi ostaa portilta tai etukäteen lippu.fi. Parkkimaksu alueen eteläosaan, jokkisradalle 5 €. Omatoimiparkki raviradalla, joka alueen eteläpuolella kaupungin suuntaan alle 1 km. Käsiohjelma 5 €.


Kilpailussa ajetaan kaikki MM-luokat, myös naisten luokka. MM-luokkien lisäksi mukana ovat Open-luokat, joita on kolme: Open 2t, Open 4t ja Open Senior. Kuljettajia odotettavissa n 170.

  • Perjantai Supertest ensimmäinen kuskipari starttaa klo 19. Tulkaa paikalle ajoissa !!
    • Supertestissä kuljettajat lähtevät pareittain liikkeelle ja ajavat noin kahden minuutin mittaisen testin. Supertesti tullaan ajamaan motocrossradan lähtömontun alueella, eli kuljettajat ovat yleisön silmien edessä jatkuvasti.
  • Lauantai ja sunnuntai ensimmäiset starttaavat reitille klo 9.
    • Kilpailu alkaa motocrossradalla sijaitsevalta lähtöpaikalta niin sanotulle pohjoiselle lenkille ja ensimmäiselle maastosiirtymälle. Tuon maastosiirtymän jälkeen vuorossa on motocrosstesti, joka ajetaan kilpailukeskuksesta pohjoiseen noin viiden kilometrin päässä sijaitsevalla vanhalla hiekkamontulla. Alue on ajokäyttöön täysin uusi ja testin pituus on noin kolme kilometriä. Motocrosstestin jälkeen kuljettajat suuntaavat takaisin kilpailukeskukseen ja välihuoltoon, jonka jälkeen on heti vuorossa endurotesti. Endurotestin lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat varikon välittömässä läheisyydessä ja testi ajetaan aiemmilta vuosilta tutuissa maastoissa. Testin pituus on noin kuusi kilometriä. Motocrosstestin jälkeen kuljettajat lähtevät reitin toiselle pitkälle maastosiirtymälle, ennen kuin palaavat Komostenkylään ja ajavat extremetestin. Se ajetaan supertestin tavoin lähes täysin yleisön silmien edessä motocrossradalla. Noin puolentoista kilometrin pituisen testin jälkeen kuljettajat ajavat huoltoon, jonka jälkeen suunnataan uudelle kierrokselle. Kierroksia ajetaan 3.
    • Yksittäisen kuljettajan ajoaika 6:45-7:30 h.
    • Palkintojen jako molempina päivinä ensimmäiselle kolmelle heti kun viimein on tullut maaliin.

Promoottorin virallinen sivusto https://www.endurogp.com/